ILDIZBOND Metal kiremitleri, çelik esaslı olup üzeri granül haline getirilip boyanan taşlarla kaplanmaktadır. Böylece, kiremitler çelik mukavemetine kavuşturulurken, doğal ve sıcak görüntüsünü de korumuş olmaktadır.
ILDIZBOND Metal kiremitleri, rulo halindeki çelik saclar kesilip, ebatlandırıldıktan sonra, preslenip formlandırılmakta, sonra da granül halindeki doğal taşlar, bu formlandırılmış paneller üzerine yapıştırılmaktadır.
Yapışmanın güçlü olması için sacın üzerinin yağsız ve temiz olması gerekmektedir. Ildızbond metal kiremitleri için kullanılan saclar, Aluzink tabir edilen özel korumalı saclar olup, üzeri yağsız ve temiz olarak üretilmektedir.
Bu saclar kara yolu ile geldiğinde, saclarda bir yağlanma olmamakta, doğrudan üretime alınabilmektedir.
Ancak, saclar deniz yolu ile geldiğinde, deniz suyunun yaratabileceği korozyonlara karşı sacı korumak için, sac ruloları yağlanmaktadır. Sacın yağlı olması, üzerine doğal taşların yapışmasını engellemektedir. Bunun için sac üzerindeki yağların temizlenmesi büyük önem taşımaktadır.
Bu güne kadar yağsız sac kullanan firmamız, sac piyasasındaki ham madde sıkıntısı nedeni ile yağlı sacları da üretimde kullanılabilir hale getirebilmek için sacların üzerindeki yağları sökecek bir tesis kurma kararı almıştır.
Böylece, saclar yağlı olsa bile üzerindeki yağ temizlendikten sonra, yağsız sac haline getirilip, aynı kalitede üretim yapma imkânı yaratılmış olmaktadır.
Bu işlem ilave bir maliyet getirmektedir. Ancak, kaliteyi esas alan firmamız, bu maliyetlere katlanmaktadır.
Yağların temizlenmesi için kurulan sistem şu şekilde çalışmaktadır;
Kapalı bir odanın zeminine Tri klor etilen konulmaktadır. Tri klor etilenin bulunduğu zemin eğimli ve ortasında bir kanal bulunmaktadır. Zeminden 25 cm yükseklikte, içine iki kat halinde sac levhalar konulmuş sepetler vinçlerle yerleştirilmektedir.
Zeminde bulunan elektrikli ısıtıcılar, tri klor etileni ısıtıp buharlaştırdığında yukarı doğru hareketlenen buharlar, saclar üzerindeki yağları söküp aşağı zemine inmesini sağlamaktadır.
Aşağı inen yağlar zemindeki kanalda birikmekte, oradan dışarıdaki muslukla, dışarı alınmaktadır. Saclar üzerindeki yağları söküp yukarı doğru hareketlenen tri klor etilen buharı, odanın etrafındaki vakumlama kanalları ile yine odanın etrafındaki soğutucuların üzerine doğru çekilmektedir.
Soğuk hava tabakası ile karşılaşan tri klor etilen buharı yoğunlaşarak yağmur şeklinde zemine düşmekte ve zemindeki ısıtıcılar tarafından ısıtılarak tekrar buhar haline getirilmektedir. Meydana gelen buhar tekrar saclar üzerinde kalan yağ varsa onları da almaktadır. Bu işlem bir saat kadar sürmekte ve odaya konan saclar yağlardan tamamen arındırılmış olarak alınmaktadır.
Kaliteli üretimi her zaman ön planda tutan firmamız, kaliteden hiçbir zaman taviz vermemektedir.
Firmamız, dünya çapında pazarlanan bir ürünü üretiminin her zaman sorumluluğunu taşımaktadır.