ÜRÜNLERİMİZ
Uygulama Esasları

OLUK KELEPÇELERİ:

 

Alın tahtasının düz olmasına dikkat ediniz. Eğer değilse, oluk kepçelerinin uyum içinde (aynı hizada) montajı gerekecektir. Düşey bağlantı elemanlarının nereye konacağını belirleyiniz. Her bir 15 metreye bir iniş planlayınız. Her bir düşey oluktan 20 mm. pay bırakarak, oluk kepçelerini yerleştirmek için alın tahtası boyunca düşük ve yüksek noktaları belirleyiniz. Her bir oluk kepçesine 3 adet vida kullanarak iki adet oluk kepçesini en yüksek ve en düşük noktalara birer tane monte ediniz. En yüksekteki oluk kepçesinin tepesinden, en alçaktaki oluk kepçesinin tepesine bir hat çekiniz. Eğer çatı yatay uzunluğu 7 metreden fazla ise merkez çizgisindeki oluk kepçesi monte edilmelidir. Oluk kepçelerinin 900 mm. aralıklarla, karlı bölgelerde ise 600 mm. aralıklarla vidalar kullanarak ipinde monte ediniz.

 


İÇ KÖŞE DÖNÜŞLERİ:


Yandaki şekildeki gibi iki oluk parçasını kesiniz. Her iki parçayı da oluk kepçelerine monte ediniz.Bütün kenar ve binileri silikonlayınız. Oluk parçalarını yanda görüldüğü gibi iç tarafından 3 perçinle, dıştan ise iki perçinle birbirine monte ediniz. Tüm perçin başlarını ve birleşme yerlerini silikonlayınız

 

 

 


                                   OLUKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ:


Birleştirilecek oluk parçalarını kesip hazırlayınız. Bini yerlerini silikonlayınız. Oluk kepçesi geçen kısmı kesip, birbiri üzerine 40 mm. binecek şekilde içeri doğru kaydırınız. Ayrıca her oluk, iki ucundan sonraki iki oluk kepçesini perçinle monte edilmelidir. Tüm perçinler

silikonlanmalıdır.

                                        

 

DIŞ KÖŞE DÖNÜŞLERİ:
 

Dış köşe dönüş parçaları yandaki gibi kesilip hazırlanmalıdır. Kesilen iki oluk parçasını oluk kepçesine takınız. Tüm birleşim yerlerine 20 mm. boydan boya silikonlayınız ve parçaları birbirine geçecek şekilde hafifçe içeri doğru itiniz. Yandaki gibi perçinleyiniz. Tüm birleşim yerlerini silikonlayınız.

 

 

 

 

 

 

DÜŞEY BAĞLANTI ELEMANI

Düşey iniş borusunun bağlanacağı yeri belirleyip, delik açılacak yeri işaretleyiniz. İşaretli yerin merkezinden bir delik açınız ve belirlenen sınırlara kadar parçayı teneke makası ile çıkarınız. Düşey bağlantı elemanlarını yandaki gibi monte ediniz ve tüm bini yerlerini boydan boya silikonlayınız. Tüm bini yerlerini perçinleyiniz. Her biniye iki perçin atınız. Bütün binileri ve perçinleri silikonlayınız. Düşey bağlantı elemanı monte edilmiş oluk parçasını yanda gösterildiği gibi kesiniz.

 

 

 

 

 

 

BİTİŞLERİN KAPATILMASI:


Oluk bitişleri yanda gösterildiği gibi kapatılır. Tüm biniler boydan silikonlanır. Yandaki gibi perçinlenir. Tüm bini yerleri ve perçinleri silikonlanır.

 

 

 

 

RENK SEÇENEKLERİ

 

Kardelen

Çimen

Lale

Lilyum

Begonya

Orkide

 

Yukarıdaki renkler gerçeklerine çok yakın olup, Showroomlarımızda ürünleri inceleyebilirsiniz.

 

Ildızoluk Sistemi temiz, düzgün hatlara sahiptir. Hızlı ve etkin bir yağmur suyu tahliye sistemidir. Çinko ve plastik oluklara göre bir çok üstünlüğü vardır.


 

 

ÜRETİM

Renkli rulolar şekillendirilerek,ILDIZ tarafından üretilmektedir. Bu çelik ruloların her iki tarafı korozyona karsı yüksek koruma sağlayan bir astar tabaka ile kaplanmıştır. Daha sonra her iki tarafı fırınlanmış boya ile boyanmaktadır.

Olukların dış yüzeyi; üretim ve uygulama sırasında zarar görmemesi için kalın bir plastik film tabakasıyla kaplanmıştır. Bu plastik film tabakası oluk montaj işlemi tamamlandıktan sonra kaldırılmalıdır. Deniz kıyısındaki bölgelerde "Colorsteel VP" tipi çelikten üretilen olukların kullanılması tavsiye edilir. Bu çeliğin üzeri ayrıca korozyona karşı yüksek koruma sağlayan vinil esaslı kalın bir tabaka ile kaplanmıştır.

BAKIM

Bakım için boyalı yüzeylerin periyodik olarak yıkanması tavsiye edilir. Yağmur suları tarafından yıkanmayan yüzeylerin yıkanmasına özel önem verilmelidir. Kirli yüzeyler ılık deterjanlı suyla yıkanabilir. Yatay ve dikey olukların içleri temiz tutulmalıdır.